New Citroën C5 Aircross: absoluut comfort

Sinds zijn lancering in 2018 wist de C5 Aircross zich te onderscheiden in het zeer competitieve segment van compacte SUV's dankzij zijn ruimte aan boord, zijn modulariteit en vooral zijn ongeëvenaarde comfort. Deze know-how is het resultaat van onze ervaring in MPV's, en dit gedempte karakter is een echte handtekening voor Citroën en onderscheidt hem van de concurrentie. Vandaag is de C5 Aircross nog steeds een referentie op het vlak van praktische bruikbaarheid en biedt hij een meer serene ervaring aan boord. Dit gevoel wordt nog versterkt door de plug-in hybride versie, die in Europa meer dan 30% van de mix vertegenwoordigt.

De nieuwe C5 Aircross wordt gekenmerkt door een verandering van expressie en een verlangen naar vooruitgang in termen van waargenomen kwaliteit. Hij wordt rijper en zal in de smaak vallen bij een clienteel die een meer uitgesproken en zakelijk karakter verwacht.

 

De C5 Aircross onderscheidde zich in het verleden reeds door zijn looks. De wijzigingen zijn duidelijk merkbaar aan de voorpartij, het model neemt daardoor een meer assertieve en uitgesproken dynamische stijl aan. Hij evolueert naar meer ‘présence’ en elegantie op de weg.

 

1. EEN MEER IMPOSANTE, MODERNE EN STATIGE SUV ATTITUDE

Een meer gestructureerde en strakke voorkant, modern en technologisch.

Visueel groter en imposanter, introduceert de C5 Aircross een nieuwe designtaal waarin rondingen plaatsmaken voor meer gestructureerde lijnen. De stijl van de voorpartij heeft een nieuw, meer verticale uitstraling gekregen, wat het karakter nog versterkt. De strakke lijnen en de verticale lijnconstructie dragen bij aan de visuele verbreding van de voorkant van de C5 Aircross. Hij oogt breder en imposanter op de weg en biedt een zelfverzekerde houding.

 

De C5 Aircross heeft een nieuwe interpretatie van de chevrons, die geleidelijk loskomen van en zich onderscheiden van de dagrijlichten, wat een verandering betekent ten opzichte van andere modellen in het gamma waar de chevrons tot aan de dagrijlichten werden voortgezet door een chromen sierstrip. De chevrons zijn nu zwart gelakt en geaccentueerd met chroom. Ze worden visueel uitgerekt door een reeks steeds smaller wordende chromen en zwarte pianotoetsen die geleidelijk overgaan in de LED-dagrijlichten. De chevrons profiteren zo van een grotere ademruimte in het midden van de grille.

 

Typisch voor de nieuwe identiteit van Citroën krijgt de slanke, V-vormige LED-lichtsignatuur een 3D-effect dankzij de ontworpen "pianotoetsen". Deze dagrijlichten geven de auto een diepe, technologische look. Bovendien zijn de Vision LED-koplampen discreter, met een donkere behandeling die de visuele continuïteit met de glanzend zwarte grille versterkt en de perceptie van robuustheid versterkt.

 

Het logo en de V-vormige lichtsignatuur worden onderaan de grille geaccentueerd door een zwart gelakt blad dat minutieus is in zijn grafische details: het chevronpatroon dat onder het logo begint, wordt verticaal en loopt parallel met de pianotoetsen van de signatuur van de dagrijlichten.

 

Onder de grille maakt de nieuwe stijl van het luchtinlaatgebied de voorkant van de C5 Aircross optisch breder en geeft hem een imposantere houding op de weg. De zijspoilers, nu open en functioneel, zijn als door de lucht gebeeldhouwd en helpen de aerodynamica te verbeteren. De kleur van de inzetstukken op de side scoops draagt bij tot de chique uitstraling van het voertuig met glanzende of geanodiseerde kleuren zoals Brilliant Black of Dark Chrome. De centrale luchtinlaat wordt ook dynamischer en eleganter dankzij de scherpe lijnen in lijn met de stijl van de centrale luchtinlaten van de C4 en C5 X.

 

De nieuwe beschermprofielen in het onderste deel van de voorbumper voegt dynamiek toe aan de voorkant en geeft hem een meer kwalitatieve en zakelijke uitstraling. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is hij verkrijgbaar in twee aantrekkelijke materialen: in briljantzwart op de versie Live en briljantaluminium op de versies Feel en Shine.

 

Een dynamisch profiel, een nieuwe visuele signatuur aan de achterkant

Het nieuwe verticale, gestructureerde neusprofiel versterkt de perceptie van kracht en sterkte op het eerste gezicht. Deze verbetering komt ook tot uiting aan de achterzijde, met de nu gestructureerde koplampglazen. De C5 Aircross heeft een kenmerkende houding, met royale, volle contouren, een hoge, horizontale motorkap en een 360° glasoppervlak met een verchroomde C-vormige signatuur die het woongedeelte visueel afbakent en tegelijkertijd het zwevende uiterlijk van het dak versterkt. Al deze elementen geven het een uniek evenwicht en een unieke persoonlijkheid. Hij behoudt alle attributen van een krachtige en geruststellende SUV, die worden aangevuld met gespierde flanken: bodemvrijheid van 230 mm, grote wielen met een diameter van 720 mm, 360°-bescherming inclusief Airbump® en wielkasten, kenmerkende en functionele dakrails en een dominante rijpositie. 

 

Bovendien maken verschillende nieuwe stijlelementen aan de zijkant de auto eleganter en moderner, zoals de nieuwe 18" PULSAR tweekleurige diamantgeslepen lichtmetalen velgen, die zeer grafisch zijn dankzij hun aerodynamische vormgeving en een subtiel spel van kleuren en materialen tussen aluminium en glanzend zwart; de nieuwe kleur Brilliant Black van de spiegelkappen, standaard in het hele gamma, waardoor ze discreter zijn door hun kleur af te stemmen op die van de voorruitstijlen, wat de elegantie en de vloeiendheid ten goede komt; de functionele glanzend zwarte dakstangen met een nieuw matzwart inzetstuk in het onderste gedeelte; een nieuwe behandeling van de Airbump® kleurpakketten die de versterkende kleuren van de inzetstukken aan de voorzijde overneemt.

 

In het verlengde van de voorkant van de auto heeft de C5 Aircross een nieuwe driedimensionale LED-lichtsignatuur aan de achterkant. Zonder van grootte te veranderen, heeft de optische eenheid een gestructureerde, donkere lens die past bij de vorm van de drie LED-modules die de permanente signatuur vormen. Dit nieuwe moderne ontwerp accentueert de elegantie en de samenhang van de signatuur van de koplamp. Net als aan de voorkant versterkt de subtiele animatie van pianotoetsen het diepe 3D-effect van deze lichtsignatuur.

 

Een elegantere en meer dynamische personalisering

Om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten in het C-SUV-segment, wordt de nieuwe C5 Aircross ondersteund door elegante aanpassingselementen die de chique uitstraling van het voertuig aanzienlijk verhogen.

 

De C5 Aircross heeft een nieuwe kleur, Eclipse Blue, een zeer diep en elegant blauw dat naargelang het licht van buiten verandert van donkerblauw in zwart. Het assortiment is nu beperkt tot de wettelijk voorgeschreven kleuren die populair zijn bij de klanten: Blanc Banquise, Blanc Nacré, Noir Perla Nera, Gris Platinium, Gris Artense en de nieuwe Bleu Eclipse.

 

De nieuwe kleurenpakketten worden gebruikt op de luchtinlaten vooraan en op de Airbump®. Met drie nieuwe kleurenpakketten laat de C5 Aircross zijn SUV-karakter en elegantie gelden: Brilliant Black, Dark Chrome en Energic Blue. Het tweetonig kleuraanbod voor wat betreft het dak geeft de wagen nog meer cachet.
 

 

2. EEN CABINE DIE EVOLUEERT NAAR MEER COMFORT EN VERFIJNING

In lijn met de wens om aan de buitenkant hoger in de markt te staan, is het interieur van de New C5 Aircross aangekleed met een meer dynamische en verfijnde look die de ruimte en het comfort, die vanaf de eerste meters voelbaar zijn, nog vergroot. De hoge rijpositie, de waargenomen kwaliteit van de materialen, de ergonomie en de praktische interfaces maken er een moderne en gedistingeerde SUV van.

 

Een nieuwe 10' aanraakscherm

De C5 Aircross heeft een nieuw 10-inch touchscreen dat op het dashboard lijkt te zweven en de bestuurder en passagiers onderdompelt in een moderner interieur. Het nieuwe, grotere scherm verbetert de ergonomie door directe toegang tot de bedieningselementen van de airconditioning en een hoger scherm dat de ogen van de bestuurder op de weg houdt. De ventilatieopeningen bevinden zich nu onder het scherm en hebben een moderner uiterlijk gekregen met een nieuw scherp horizontaal ontwerp. Het nieuwe 10-inch touchscreen met navigatie is voorzien op de versies met benzinemotor en eveneens standaard op de hybride versie.

 

Bovendien biedt het volledig aanpasbare digitale instrumentenpaneel van 12 inch de bestuurder alle informatie die hij nodig heeft, op basis van zijn eigen voorkeuren: navigatiekaart, informatie over actieve rijhulpmiddelen, informatie over het werkingsverloop van de hybride motor, enz., zodat de bestuurder zijn ogen niet van de weg hoeft te halen en in alle veiligheid kan rijden.

 

Nieuwe citroën advanced comfort® zetels

De C5 Aircross is uitgerust met de nieuwe generatie Citroën Advanced Comfort® zetels, die reeds aanwezig zijn op de C4 en C5 X. De Advanced Comfort®-stoelen van Citroën, die bestaan uit een schuim met hoge dichtheid in het hart van de zetel, een 15 mm dikker schuim en een specifiek design, bieden het beste op het vlak van visuele vormgeving, zitcomfort en rijcomfort, die gewapend zijn tegen de ‘tand des tijds’ dankzij een schuimsoort die niet gaar doorhangen. Om het comfort van de bestuurder en voorpassagier verder te verhogen, kunnen de voorstoelen worden verwarmd en gemasseerd.

 

Bovendien heeft het werk van specialisten op het gebied van kleuren en materialen gezorgd voor een extra verfijning met een keuze aan materialen die comfort en de overgang naar het hogere marktsegment aangeven. De zetels hebben een nieuwe hedendaagse gestructureerde stof in het midden van het gamma, een nieuw aanbod Alcantara met zijdezachte toets of geperforeerd leder van topklasse. De armsteunen en de middenconsole zijn bekleed met een nieuwe zwarte lederlook stof en het dashboard heeft een nieuwe gestructureerde zwarte lederlook stof die zowel visueel als tactiel is.

 

De vernieuwde instapsfeer en de vier nieuwe Advanced Comfort-sferen zorgen voor een elegantere, dynamischere en kwalitatievere sfeer. Het stiksel van de instapsfeer is, net als bij alle interieurs, blauw, zodat het bij de andere stiksels in het interieur past (armsteunen in de portieren en dashboardversieringen). De Wild Black ambiance vervangt de Wild Grey ambiance, met een nieuwe flaminezwarte structuurstof gemengd met een nieuwe grijze lederlookstof en blauwe stiksels. De Urban Black ambiance is een mix van een nieuwe zwarte Alcantara en een zwarte lederlook stof. De Metropolitan Black ambiance vervangt de huidige Metropolitan Grey met een nieuwe zwart generfde lederen en grijze lederen effectstof. En tot slot wordt de Hype Black ambiance vernieuwd om de top-of-the-range afwerkingen aan te kleden met een subtiele combinatie van nieuw geperforeerd Paloma leder en Blue Nappa leder.

 

Nieuwe centrale console

Ten slotte werd de hoge en brede middenconsole gemoderniseerd met een zwarte stoffen bekleding met lederlook en een chromen rand, die op de automatische versnellingsbakken een meer ergonomische indeling van de bedieningselementen omvat: een e-Toggle-versnellingspook met chromen afwerking die ideaal onder de hand van de bestuurder is geplaatst, een keuzeschakelaar voor de rijmodus die de Grip Control-functie kan integreren op interne verbrandingsmotoren en, op herlaadbare hybride motoren, een intuïtieve keuze van de rijmodus (elektrisch, hybride of sport). Hij heeft ook een groot opbergvak, waarin de hele connectiviteitsruimte is ondergebracht met twee USB-poorten en een draadloos smartphone-oplaadsysteem dat werkt via inductie.
 

 

3. NOG STEEDS EEN REFERENTIE IN TERMEN VAN SERENITEIT AAN BOORD

De kenmerkende elementen van het comfort aan boord

Als waardige vertegenwoordiger van het comfort dat één van de essentiële waarden van het merk CITROËN is, behoudt de New C5 Aircross alle onderscheidende kenmerken in zijn segment die bijdragen aan een algehele ervaring gericht op welzijn en gebruiksgemak.

 

De Progressive Hydraulic Stops®-ophanging, exclusief bij Citroën, verbetert de kwaliteit van de filtering van oneffenheden op de weg en biedt de passagiers een reis in absoluut comfort met een echt magisch tapijteffect.

De C5 Aircross is de enige SUV in zijn segment met drie afzonderlijke verschuifbare, verstelbare en neerklapbare achterbanken en biedt een modulariteit die het MPV-segment waardig is. Het bagageruimtevolume is een record voor het segment: van 580L tot 720L in de benzineversie en van 460L tot 600L in de plug-in hybride versie.

Tenslotte is bijzondere aandacht besteed aan de akoestische behandeling met de mogelijkheid te profiteren van akoestisch gelamineerde voorruiten die het cocooneffect in de auto versterken.

 

De plug-in hybride: de ultieme comfortbeleving

Het aanbod van een herlaadbare hybride motor in het hart van het gamma versterkt het welzijn aan boord dankzij de voordelen van het rijden in elektrische modus voor dagelijkse ritten tot 55 km, en een onbeperkte actieradius voor lange ritten dankzij de benzinemotor.

 

Hij kan stil en trillingsvrij rijden bij snelheden tot 135 km/u in de elektrische modus en beschikt onmiddellijk over 320 Nm koppel, waardoor hij altijd comfortabel rijdt en op elk moment dynamisch kan versnellen.  In de elektrische modus stoot hij geen CO2 uit en biedt hij de vrijheid om stadsgebieden te betreden die voor auto's met verbrandingsmotor gesloten zijn.

 

C5 Aircross Plug-in Hybrid-klanten profiteren ook van een reeks diensten om het opladen te vergemakkelijken, met beheer direct in de auto of mogelijk via hun smartphone, en de mogelijkheid om oplaadtijden te programmeren. Snelladen kan in minder dan twee uur op een Wall box.

 

Een vlotte reis dankzij de technologie aan boord

De C5 Aircross biedt een brede waaier aan technologieën van de laatste generatie, ontworpen om het comfort en de veiligheid van zijn inzittenden dagelijks te verbeteren. De bestuurder van de C5 Aircross profiteert van 20 rijhulpsystemen die maatstaven zijn in het segment van compacte SUV's. Een daarvan is Highway Driver Assist, een autonoom rijsysteem van niveau 2, dat Adaptive Cruise Control combineert met een stop & go-functie en Active Lane Departure Warning, en dat een groter gevoel van veiligheid biedt dankzij de constante ondersteuning van de bestuurder.

Onze website maakt gebruik van cookies.
Zowel wij en onze derde partij partners maken gebruik van cookies. Sommige zijn strikt noodzakelijk om de site te laten functioneren, maar er bestaan ook optionele cookies.

De noodzakelijke en functionele cookies staan altijd aan. Als je op "alle cookies aanvaarden" klikt accepteer je ook de optionele cookies. Je kan zelf kiezen welke cookies je aan wil zetten via "voorkeuren instellen".

Onze website maakt gebruik van cookies.
Wat zijn cookies? Welke cookies gebruiken we en waarom? Lees meer in ons cookiebeleid

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn nodig om puur technische redenen, voor een normaal bezoek aan de website. Gezien de techn ische noodzaak geldt alleen een informatieverplichting. Deze cookies worden geplaatst zodra je de website bezoekt en staan altijd actief.

Functionele cookies

Cookies die uw bezoek aan onze website vergemakkelijken en aangenamer maken, onder meer door uw surfervaring te personaliseren.

Performantie cookies

Cookies die informatie verzamelen over uw gebruik van onze website met de bedoeling de inhoud van de Website te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de Gebruiker.

Third party cookies

Cookies die geplaatst worden door derden die eigen diensten aanbieden via onze website zoals bijvoorbeeld social media, advertenties of videodiensten.